lördag 8 december 2007

DM vinst för Thorengruppen

Thorengruppen - RIG Thorengruppen är vidare till Kvartsfinal mot Dalen i DM efter vinst mot Rig.1-0 ganska tidigt i matchen för Thoren, dom ångar på och Rig får i princip inte en enda målchans i första perioden och Johan Forsberg Hedlund kan öka på ledningen till 2-0 19.54 precis innan periodvila.Thorengruppen går ut och ser ännu mer taggade ut, Rig får 3chanser under andra perioden att utjämna, men Magnus Wennberg i Thorenmålet storspelar. Istället kan Thorengruppen gå och göra 3-0 utav lite slarv från Rig försvaret där Oskar Jäderberg kan lobba över en liggande Fredik Lundström i Rig målet.4-0 Kommer kort därpå, utav Johan Forsberg Hedlund, assisten kom från Elias Conradzon med en väldigt snygg individuel prestation när han dribblar sin back på vänster kanten och passar Johan till helt öppet mål.Thoren håller ett grymt bra tempo i både försvar och anfall där Rig knappt har några chanser alls.Tredje perioden hände nånting i Rig-lägret, dom vände på spelet och körde med point istället för två raka backar, tydligen så funkade det i 4.36minuter, där Rig gjorde alla målen, två riktigt turliga mål, men mål är mål och vi hade match inför sista 15minuterna.Rig's nr17 Tony Jonsson kunde gå och göra två i prinic likadana mål från kanten, snyggt assat av Rikard Eriksson.Jonas Hruby den lilla ettriga och snabba forwarden gör en snygg styrning från ett backskott av Kim Lundström, Hruby har varit borta från matcher ett tag, det syntes inte, han var riktigt het hela matchen igenom.När det endast återstår 3minuter av matchen får Thorengruppen ett frislag i mitten av Rig's planhalva, där muren står och sover och Per Nordmark kan hänga upp ett grymt hårt slagskott i mål. 5-4 till Thorengruppen, en minut kvar och vi har samma resultat. Rig plockar målvakten och försöker få ett 5-5 mål, men inge sådant kom, Thoren håller undan och vinner rättvist mot Rig i Dm.Nu återstår bara en kvartsfinal mot IBK Dalen för Thorengruppen, tyvärr så tar det stopp där, men nog ska Thorengruppen vara nöjda med en kvartsfinal plats tycker jag.