måndag 3 mars 2008

Vem faan är Erik Andersson


Det är en fråga som många ställt sig. Erik Andersson var Umeås första seriösa innebandyspelare. Redan på den tiden då man spelade 3 mot 3 med små mål på ungdomsgården så tog Erik innebandyn på blodigt allvar. Erik var den förste innebandyspelaren som värmde upp. Den första som strechade efter träning. Den ende som köpte 3 Jolly klubbor på en gång för att vara väl rustade då veckans match skulle spelas.
Erik var alltid i tid till träningen medans vi andra kom insläntrande strax innan träning och slängde in klubban på planen för att dela lag medans vi bytte om.
Klykskott startades en kväll när jag och mina kompisar hade haft en innebandy dag. Efter att ha suttit på läktaren en hel dag på Sävarhallen under Sävar cup så festade vi till. Under dagen pratade vi med många innebandy människor.
Klykskott startades för att få till en diskussion om innebandyn i Umeå. Vi upplever att det inte finns något diskussions forum, trots att det finns massor av åsikter om innebandyn. Men det verkar som att dom flesta väljer att bita ihop och hålla tyst.
Det har varit en enorm respons, många mail och många tips på vad jag borde skriva om.
Div 3 herrar är helt klart den serie som är intressantast för mig. Den serie som man känner till bäst. Många spelare har man följt i flera år.
Klykskott är ingen blogg för matchreferat som en del tycks tro.
Klykskott har försökt provocera, vilket lyckats väldigt bra.
Klykskott är inte förbundsfientlig.
Klykskott tycker det är lite skrämmande med den utveckling innebandyn verkar ta. Flera "värvarlag" startas utan egen ungdomsverksamhet. De små föreningarna utarmas.
Klykskott är inte bunden till ett speciellt lag eller förening.
Klykskott blir ganska förvånad och lite orolig när man läser en del mail. En del saker har jag inte ens kunnat publicera.
Innebandy i Umeå är stark, men jag tror att i-b är på väg åt fel håll. Bredden är på väg att smalna av rätt rejält. Kolla bara antalet ungdomslag nu och för några år sedan.


Vi är inte riktigt överens om Erik hette Andersson. Men vi tror det.

Inga kommentarer: