torsdag 18 oktober 2007

Div 2 damer

Blir Holmsund seriesegrare redan under debutsäsongen? Ja jag tror att chansen är stor. Holmsund har gjort en bra försäsong och en bra början på serien. Vinsten mot Söder imponerar.
Enligt rapporter från matchen så var Holmsund betydligt bättre och vann välförtjänt. Ett Söder som var seriefavoriter. Laget har nog ambitioner att gå upp till div 1 men vad säger storasyster City om det? Men starten på serien har varit darrig. Dels pga skador men laget kommer inte alls upp i den klass man borde göra. Den ena "toppspelaren" efter den andra ansluter till laget. I allafall om man ska tro coach Bumbis kommentarer. Personligen tror jag att man inbillat sig att man är betydligt bättre än vad man är och försöker spela ett spel man inte behärskar eller har kvalitet för. Tror absolut att man i helgen mot Vindeln tar sina 3 första poäng. Annars blir det kris. Vindeln som flyttats ner från div 1 och tappat många spelare. Laget kommer att gå mot en tuff säsong. En väldigt tunn trupp, vilket man alltid haft. Men Vindeln spelarna verkar aldrig bli sjuka eller skadade så det har räckt till förut. Hammarängen brukar alltid ha bra lag men storasyster Skellefteå IB verkar ha glömt att rekrytera egna spelare så nu plockar man spelare från Hammarängen i parti och minut. Därför blir laget svårbedömt. Övik (fd BK) kommer att tillhöra toppen, om jag förstått rätt så har man inte förlorat så många spelare men däremot fått en hel del nytt. Dalen är också ett lag som kommer att tillhöra toppen. I likhet med Holmsund har man ett ungt utvecklingsbart lag. Men frågan är om det räcker till för att tillhöra toppen hela säsongen. Mitt tips är att Holmsund vinner serien och att Övik tar andra kvalplatsen. Söder och Hammarängen hamnar strax under.
Dalen och Vindeln klarar sig kvar. GUIF, Kågedalen, Clemensnäs och Hörnefors slåss om att slippa nedflyttning.
Under veckan har Söder mött Hörnefors i herr 2an och vunnit. Söder hade en inlånad 5a från City vilka var tungan på vågen.
Vännäs slog Sävar med 7-2 i div 1 damer. Överaskande stor seger!! Vännäs är kanske bättre än vad man trott.

Inga kommentarer: