onsdag 24 oktober 2007

Div 4 herrar och div 3 damer, konstiga serier


Konstiga serier, jo därför att det är bara hälften "riktiga" lag i resp serie resterande är reservlag till lag högre upp i seriepyramiden. Detta gör serien enormt svårtippad då reservlagen ser olika ut inför varje match. Vilka spelare har representationslaget skickat ner?? Risken finns att det är just det som avgör vilket lag som vinner serien och går upp en division.
Det är så reglerna ser ut, frågan är bara: Vem har koll på vilka som får spela i reservlaget?? Mitt svar är ingen. Tror inte att förbundet kollar av protokollen efter varje omgång.
Nu till det sportsliga. Herr 4ans favorit var innan serien helt klart GUIF, imponerade i Sävar cup. En intressant mix: Klassförvärv i Erik Andrieu, backtalangen Johan Persson, hjärnsläpps spelare som Simon Lundström. Tror att man vinner serien före Vildmännen. Gamle Vindeln spelaren Tobias Löfgren och Simon Lakfors verkar producera även i år. Dorotea hänger nog på men jag gissar att hela ib Umeå håller tummarna för att dom inte ska gå upp till div 3.
Ett lag som har en imponerande spelaruppsättning är Röbäck, namn som Patrik Eklund, Peter Strandberg, Peter Grubbström, Lars Briell och Jesper Jäger är några av dom legendarer som verkar ska spela i Röbäck. Se länk http://www.innebandy.se/templates/IDA/Team.aspx?id=22772&TeamID=13038&epslanguage=SV flera legendariska namn finns upptagna.
Daniel Rojas, ytterligare en spelare i hjärnsläpps kategorin.
Damernas div 3, Sandåkern tar steget upp igen. Gullänget/Kroksta följer med till damernas div 2. Täfteå borde ha möjlighet att hota duon men har inlett med 2 förluster mot topplagen.
Täfteå har många duktiga spelare och riskerar att tappa flera om man inte avancerar. Iksu ungdom har försökt värva flera men spelarna har ännu inte fallit för locktonerna.
Seriens profi: Helena Vannebäck mv i Sandåkern som var mycket bra under tiden i Umeå City. Har haft uppehåll i flera år men jag tror att klassen räcker långt i dam 3an.

Inga kommentarer: