onsdag 17 oktober 2007

Div 3 herrar ett 2 lagsrace.

Precis som i Sävar cup kommer seriesegern gå till Sandåkern (bilden). Runner up blir Thorengruppen. Sandåkern har det klart bästa laget och de matcher jag såg i Sävar Cup imponerade dom. Sandåkern har varit nära div 2 platsen i de 2 senaste säsongerna men i år tar dom steget. För inte kan väl den generande genomklappningen som dom stog för i våras hända igen. Det verkar ha varit lite av en psykologisk spärr för laget, detta med uppflyttning. Jag tror att laget mått bra av en ny röst i båset iochmed Jonathan Brolins övertagande av piskan. Rylander har tränat många av spelarna från blöjåldern så bytet var nödvändigt. Sandåkern har värvat smart, Kristoffer Rädström, Per Lindgren och Erik Wangel är toppspelare.
Dessutom såg "Bagarn" bättre ut än på länge under för och inledning på säsongen. Simon Skedebrant mycket intressant ung center som har varit bra när jag sett Sandåkern.
Utmanare är endast Thorengruppen. Thorengruppen har ju stänkt in massor av pengar och satsningen måste ju vara div2 redan i år. Personligen tror jag inte att det har varit så stora pengar som Thorengruppen satsat men jag tycker att det ser verkligen intressant ut.
Thorengruppen har många bra spelare, en som sticker ut är Elias Conradsson. Väldigt kul att se, en spektakulär spelare som kan göra kanon matcher och individuella prestationer i toppklass.
Men hur är psyket, ibland läggs för mycket krut på dumheter. Per Nordmark och Viktor Öberg 2 mycket bra backar. Joel Sandqvist världens längste back också bra. Thoren följer Sandåkern till 2an nästa säsong.
SPIF verkar vara ganska starkt i år igen. Men i vanlig ordning så vill man inte gå upp i 2an eller kvala. Studentlaget har varken organisation pengar eller engagemang nog. Så resultaten kommer att variera under säsongen.
Sedan mittskiktet, Sävar värvar i vanlig ordning kvantitet istället för kvalitet. Vi är nog många som förvånas när vi följer lagbygget. Men trots allt finns en del väldigt bra spelare i laget. Niklas Blomberg först och främst, spelar nog i 2an nästa säsong eller högre? Sebastian Liljemark egen produkt och City Alexanders lillebror har förutsättningar att gå riktigt långt.
Umeå Ik hamnar inte i bottenstriden men knappast heller i toppen, ett lag som kommer att ta många poäng på sin fantastiska lagmoral, som verkar följa med oavsett hur många spelare som byts ut. IBK Ersboda trivs nog bäst någonstans i mitten. Laget består av spelare som inte vill satsa eller inte platsar i ESK. Resultaten brukar variera väldigt mycket under säsongen. Men det finns många bra spelare i laget, Tobias Renström för att ta ett exempel. Sedan måste man bara nämna Emil Johansson knappt en tvärhand hög men vilken talang!!
Örnsköldsvik (fd BK) har tappat många spelare men har kvar spelare tillräckligt för att hamna i mitten. Gamla Stan och Clemensnäs vet jag inget om men dom kommer säkert att få kämpa för att slippa nedflyttning. Lagen kommer säkert att ta sina poäng på hemmaplan. Borta kommer dom nog att vara betydligt svagare.
Obbola seriens märkligaste lag, spelar Erik Zakrisson är laget bra, spelar inte Zacke då är man tämligen slätstrukna. Zacke kommer och går som han vill, orkar sällan komma i tid till uppvärmning eller matchstart. Men Zacke är seriens bäste spelare när han är på humör. Obbola klarar sig kvar.
Vindeln och Täfteå får en tuff vinter, ett av lagen åker ur. Troligen båda. Täfteå verkar inte trivas själva i sin lilla hall vilken gav många extra points förut. Och Vindelns parkett är utriven och ger inte heller några extra poäng.
Själv såg jag City-Rig i dam 2an igår. Rig imponerar verkligen, City spelade bra men Rig lyckades på ett imponerande sätt vinna matchen. Avgörandet som jag ser det är målvaktspelet. Rig hade en bra målvakt City en sådär......
Moa Schillström 3 mål, och enormt vass. Elitserien nästa, frågan är när.

Inga kommentarer: