måndag 11 februari 2008

Vem får torsk?

Bilden föreställer en död torsk och får symbolisera nedflyttning till div 4 herrar. Vilket måste kännas jävligt surt. Titta på lagen som spelar i serien så förstår ni. 4 reservlag och 1 "gubblag" dvs Röbäck. Det lag som åker ner torde nog få en returbiljett snabbt, men ändå.
Sävar har med sin vinst i helgen skaffat sig ett bra läge, i praktiken så kan man inte hamna på de 2 sista platserna. Isåfall måste Vindeln ta 3 raka vilket dom knappast klarar.
Sävars (22 p)återstående program: Sandåkern hemma, Uik borta och Thorengruppen hemma. Tror att Sävar kniper några eller någon poäng av dessa topp lag.
Täfteå (19 p) har: Vindeln hemma, Sandåkern borta och Uik hemma. Tippar på vinst mot Vindeln och då är även Täfteå på den säkra sidan.
Ö-vik (19 p) Obbola borta, Ersboda hemma och Clemensnäs hemma. Ger säkert tillräckligt poäng för att klara sig kvar. Clemensnäs hemma i sista är spiksäker.
Vindeln (15 p) Täfteå borta, Spif hemma och Obbola borta. Avgörandet kommer i Täfteå, vinst är ett måste. Annars är man redan med 2 omg kvar klara för 4an.
Clemensnäs (12 p) är redan i 4 an.
Det lag som slutar på plats 10 riskerar också nedflyttning men det är en massa om inblandade i det. Men det troliga är att lag 10 klarar sig kvar. Vilket av ovanstående lag som hamnar där är svårt att gissa. Men en liten slant på Täfteå.
Toppstriden då. Thorengruppen har hamnat lite i bryderi. Vinst hemma mot Uik och då är det klart. För visst fixar man poäng mot antingen Clemens eller Sävar.
Sandåkern visade en enorm moral mot Thoren efter underläge 1-4. Vändning och vinst med 9-4 imponerar. Satsningen mot 2an är allvarlig. Johan Karlberg som ifjol spelade med Dalen och Andreas "Svuppe" Karlsson fd Hörnefors är riktigt vassa förstärkningar.
Svuppe behöver nog mera tid för att komma igång men han har definitivt kvalitet.
Så vägen mot 2an är utstakad och klar.
Till helgen blir det en resa till Täftehallen, distriktets minsta hall. En hel del dramatik väntas.

-Såg att Sävar gjort ett coach skifte, en ny coach har tagits in från egna led tror jag. Erik Ring tror jag är, eller har varit juniorledare i Sävar. Förvånad att det inte hänt något tidigare.
-Ersboda är nu riktigt på gång i div 2 herrar. En andra plats just nu. Wibax borta i näst sista omgången blir helt avgörande om vem som tar kvalplatsern. Öjebyn vinner säkert serien.
-Ersbodas damer förlorade mot Rönnskär borta efter sudden, svagt. Iksu ungdom i nästa match. Borde rimligen bli förlust men vill Dille verkligen coacha till seger i den matchen. I Ersbodas bås står hans polare Jocke Sjöström. Iksu behöver inte poängen så........ Frågetecknen blir många vid Ersboda vinst. Östersund och Rönnskär till 2an men vem följer med???? Avgörs nog i matchen Sävar -Ersboda i sista omgången.
-Umeå City och Rig fortsätter kampen om serieseger. Rig snäppet före och jag tror inte dom faller på målsnöret.
-Umeå Citys herrar får all hjälp dom bara tänkas kan. 1 p serieledning trots debaclet i S-holm.
Kan man verkligen missa nu??
-Dalen herrarna förlorar efter ledning långt in i matchen. Dåligt javisst, men vänta bara till slutspel då släpper det. Hyperfarliga.....

Inga kommentarer: