måndag 25 februari 2008

Thoren till kval

Bilden från Thorengruppens hemsida. Föreställer Elias Conradsson.
Efter Sävars skrällseger mot UIK så är vägen öppen för Thorengruppen att ta kvalplatsen till 2an. Väl där så blir det Härnösand eller K4 som står för motståndet.
Det brukar vara förutbestämt vem som möter vilket lag. Om jag inte missminner mig så är det 1an som ska möta vinnaren i Västernorrland. En lottning som förmodligen är betydligt lättare än K4 ett lag från Arvidsjaur. Ett lag som ifjol spelade i 2an och innehåller många gamla Skellefteå spelare. Härnösand slutar 2a i sin serie efter Sollefteå.
Jag tror att Sandåkern klarar det, mycket beroende på att Johan Karlberg och Svuppe anslutit och kommer att ge laget rutin och stadga. Båda kommer att vara enormt viktiga.
Bottenstriden är nog också avgjord, Täfteå blir 10a och får alltså bita på naglarna ett tag till.
Dam 1an blir en riktig rysare. Rig vinner nog serien, efter veckans match mot Iksu ung så har man ett ointagligt försprång framför Gävle och Umeå City.
Bottenstriden då??? Vem kan tippa den. Sävar möter Ersboda hemma. Ersboda måste vinna, Sävar kan klara sig ändå men då behöver man andra resultat med sig.
Östersund och Sundsvall möts också i en helt avgörande match. Östersund måste vinna.
Vännäs kan på egen hand fixa kontraktet genom en seger borta mot redan avsågade Rönnskär.
Vilket kan bli nog så knepigt. Rönnskär vill nog vinna säsongens sista match och kan spela helt avslappnat. Mitt tips blir att Sävar med sina rutinerade spelare klarar av det. Ersboda och Sundsvall följer Rönnskär till 2an.
Ersboda lyckas bättre på herrsidan, vinst mot Wibax men seriesegern tar man inte. Öjebyn möter kamraterna i Wibax. Tror inte man sänker kompisarna i Öjebyn. Piteå vill ha ett lag i 1an.
I dam 2an blir det Holmsund och Hammarängen som får kvala mot 2 segermaskiner, Årsta från Uppsala/Stockholmstrakten och mot Sangis från Kalix. Båda har farit fram som en slåttermaskin i resp serie. Lottning avgör men en inte allt för vågad gissning är att Hammarängen får åka norrut och Holmsund söderut. Hur som helst är nog Sangis vinstlotten. Men jag tror att för ovanlighetens skull kan vi inte räkna med 2 V-bottenslag till 1an.
-Stackars Erik Ställ roligare hemkomst kan man få. 4 i baken på 11 minuter.
-Peder Boden är fantastisk. "Bagarn" i sin vita toppluva så riktigt imponerad ut på läktarn. är Bagarn 3ans Peder Boden???
-Gustaf Sundell, vilken säsong han gjort. Mr UIK helt klart. Symboliserar den fantastiska lagmoralen i UIK.
-Förhoppningsvis klarar sig Umeå City upp till superelit. Vilka häftiga derbyn det kommer att bli. Risken är tyvärr att det blir en tung säsong för City. Eller hittar man rätt förstärkningar?
-Från mailen: "Rig kan utan risk spela kvalet till elit. Vinner dom så kan dom tacka nej till uppflyttning utan risk för att åka ner till 3an. (Alla andra lag skulle bli nedflyttade om man tackar nej). Dessutom är det väl knappast troligt att förbundet tar ut böter från sitt eget lag."
Ja inte låter väl det som ett otroligt scenario...... Men jag hoppas för innebandyns skull att det sköts på ett riktigt sätt.

Inga kommentarer: