söndag 20 januari 2008

Jonas Holmström gladare än någonsin

Jonas Holmström(bilden) i Vindeln har all anledning att fortsätta vara glad. Skrällen på fredagskvällen med vinst mot serieledarna Sandåkern måste ha smakat gott. Underskattning eller var det Sandåkerns hjärnspöken som börjat härja. Man kanske redan börjat fundera på kvalet??
Täfteå vinner mot Obbola, vilket visar att Obbola utan Zacke är ett dåligt lag. Tur att dom samlat en hel del poäng redan. Jonas Artberg nyförvärv i Täfteå verkar vara ett fynd.
Sävar-Ersobda 2-3. Tydligen är målskyttet dåligt i Sävar. Enligt de rapporter jag fått så spelade Sävar bra men lyckades inte utnyttja sina chanser.
Thoren och Uik fortsätter vinna, UIKs framfart och framförallt Patrik Anderssons målskytte börjar verkligen imponera. Vem kniper Patrik nästa säsong. Söder??? Det är mitt tips ialla fall.
Spif vinner knappt mot Clemensnäs helt planenligt.
Nu börjar det dra ihop sig i bottenstriden, hoppas verkligen att Umeålagen klarar sig kvar. Clemensnäs och Övik ligger just nu sist och det hoppas jag dom fortsätter göra.
Mest oroligt är det nog för Sävar, det verkar gå trögt. Tydligen räcker det inte med att spela bra och skaffa målchanser. Det är stolpe ut helt enkelt. Typiskt för ett lag som tappat självförtroende.
Täfteå klarar sig kvar. Är helt klart på väg upp. Vindeln klarar sig nog också, har ju den uppskjutna matchen mot Obbola kvar. Zacke lär ju inte spela så 3 poäng ska det nog bli.
Toppstriden då, tipset står kvar. Thoren och Sandåkern till kvalet. Dom har 6 poäng ner till Uik och det räcker helt klart.
Div 4 är avgjort, Vildmännen vinner och Guif blir 2a.
Div 2 herrar kan bli riktigt spännande Ersboda kan efter vinst mot Hörnefors på tisdag igen haka på toppen. Hörnefors åker naturligtvis ut men nu har Spöland på allvar vaknat. Spöland är för mig en gåta. Känner egentligen inte till några av spelarna. Förutom Schäfer då förstås. Iövrigt är det många "gamlingar" som för mig iallafall är väldigt anonyma. Men dom kan nog hänga kvar i 2an en säsong till. Måste försöka se dom i någon match i Umeå.
Div 1 dam kan avgöras på onsdag då Rig och Umeå City möts. Rig vinst och då är seriesegern klar. City måste vinna för att inte helt bli avhängda.
Bottenstriden blir fortsatt hård. Sävar har ett litet grepp men kan inte känna sig säkra alls.
Ersboda är riktigt prekärt till efter förlust i Sundsvall. Vännäs skulle nog behövt 3 poäng med sig från Sävar. Tipset blir Rönnskär, Östersund och Ersboda.
Roligt ialla fall att det blir spännande hela vägen.
-Något annat som är riktigt kul är att det är så många unga spelare med i div 3 lagen. För att nämna några som imponerat: Johan Andersson Ersboda -91, Fredrik Ottosson Thoren-91, Patrik Andersson UIK -90. För att nämna några men det finns många fler.
-Nej, jag dissar inte Blomman och hyllar Zacke när båda lämnat sina lag mitt i säsongen. Skillnaden är att Zacke har lämnat Obbola i ett helt annat läge än vad Blomman gjort. Obbola har med Zackes hjälp tagit tillräckligt poäng för att klara sig kvar det har inte Sävar gjort.
-Hur blev det med konspiratins teorin??? Ja jag vet inte vad jag ska skriva om det, men något kommer det.
-När ska innebandy förbundet få till sina servrar? I helgen har det knappt gått att komma in och kolla resultat.
-Vem är innebandy Umeås bästa spelare genom tiderna?

Inga kommentarer: