fredag 2 november 2007

Derbystämning i Sävar

Tog mig ut till Sävarhallen på torsdagskvällen. Nyfiken på Iksu ungdoms lag och med lite abstinens efter nästan en veckas förkylning. Blev närmast chockad när jag kliver in i hallen och ser fullsatta läktare. Sävars damer verkar ha lyckats få Sävarborna att ta sig till hallen.
Matchen blev faktiskt väldigt underhållande. Iksu ungdom var bättre helt klart. Men Sävar krigade otroligt bra och gjorde matchen målmässigt jämn och kunde fått med sig en poäng med lite flyt.
Iksu var effektiva och gjorde mål när Sävar gick bort sig i försvaret. Sävar hade flera bra avslut där Camilla Wass nog stog för hälften. Imponerad blev jag verkligen av Iksus spel, väldigt bra rull där bollen gick på ett snöre mellan Iksu spelarna. Backen Emelie Nordlinder mycket bra i Iksu. Stor Iksu snart kanske?? Iksu blir svårslagna det är helt klart. Ska boka in deras match mot Rig i almanackan. Måste säga att jag blir imponerad av det jobb Dille gör med spelarna. Han måste verkligen ha öga för att se talangerna hos unga spelare.
Sävar då, jo man har nog chans att klara sig kvar. Men då måste man nog fortsätta kriga som man gjorde i denna match. Erfarenhet finns i laget, och uppenbarligen en mycket stor portion vilja.

Innebandyförbundet fortsätter straffa hårt. Lite pinsamt att man straffar en spelare som låg hemma sjuk och inte ens deltog i matcherna. Borde man inte kollat upp bättre.
Varför har det tagit så lång tid, cupen spelades under sensommaren. Nu är det november och först nu förkunnas straffen.
Undrar vad som gjort att man nu helt plötsligt gör denna storsatsning på kontroll av licenser. Innebär det att man höjer ribban och ser till att man har koll på övergångar och licenser?
Gör Västerbottens innebandyförbund någon satsning?

6 mål på 49 sek, det skulle man fått se. Om jag minns rätt så var Dalen inblandade i ett målkalas mot Sävar i reservserien för några år sedan. Men detta rekord slår det med stor marginal.






Inga kommentarer: