tisdag 6 november 2007

Mannen, myten, legenden.


Ska man utse en profil inom herrinnebandy är det omöjligt att inte ha Obbolas Erik "Zacke" Zakrisson som en av kandidaterna. Umeås största bolltalang påstår några. En av div3s bästa spelare definitivt. Detta trots att Zacke knappast tar sitt innebandyspelande på speciellt stort allvar. Bolltalang måste han vara för träningsprodukt är han definitivt inte.
När Obbola har match så fokuserar motsåndarna mest på om Zacke ska spela eller inte. Obbola utan Zacke är ett ganska mediokert lag. Zacke dyker sällan upp förrän matchen har startat så därför blir den psykologiska effekten stor när Zacke kommer insläntrande en bit in i första perioden. Om det är taktik så är det en lyckad taktik. I helgen gjorde Zacke 3 mål 1 ass och dessutom drog han på sig 14 utvisningsminuter. Precis som det ska vara mao.
Zacke spelade i Umeå City under några säsonger. De matcher jag såg så var han definitivt en av Citys bästa spelare. Men efter det så har han spelat i Obbola, en förening som knappast sätter några krav på honom om träningsnärvaro och dyl. Zacke får komma och gå som han vill.
Jag som var en talanglös innebandy spelare men däremot väldigt träningsflitig, blir fruktansvärt avundsjuk på dessa lata bolltalanger. Tänk om man fått hälften talang iallafall.
En historia om Zacke är när han var uttagen till länslags läger i fotboll. Tränaren sa till spelarna: "Utespelarna drar på sig joggingskorna och tar ett löppass, målvakterna kör målvaktsövningar". Varpå Zacke genast tar på sig ett par målvaktshandskar och hänger på målvakterna.
Men man undrar om inte Zacke någon gång funderat över hur långt han gått om han verkligen haft viljan och orken att satsa.
Hur som, det är värt "entrepengen" att se några Obbola matcher varje säsong bara för att se Zacke spela. Underhållning är det alltid.

-har bestämt mig efter att ha sett reprisen på Pixbo-Färjestaden. Kameravinkeln är fel. Tycker att man tappar mycket av spelet. Men det kanske är så att kameramännen helt enkelt inte hinner med om dom ska stå på långsidan?? Men kortsidevinkeln funkar bra som reprisvinkel.

Inga kommentarer: