söndag 11 november 2007

Innebandy eller farsdags firande


Bilden från savaribf.com

Bilden hämtades från Sävars hemsida som är den enda som överhuvudtaget rapporterade något i helgen. Sävar vann matchen och Vindelns vinst mot Thoren visade sig vara en tillfällig formtopp. Vindeln får nog svårt att hålla sig kvar i 3an. Såg inte matchen men var iväg och såg UIK spela mot Clemensnäs. Matchen gav inte några besked om UIK är ett topplag eller inte. Clemensnäs var inte bra, man kanske har flera spelare hemma i Skellefteå som inte orkar åka till Umeå? Imponerade gjorde Patrik Andersson i UIK, 17 år och har redan gjort 14 mål. 3 i denna match. En riktigt vass avslutare.
Sandåkern - Thoren hade jag tänkt se men farsdags firande kom imellan. Med den obligatoriska farsdags whiskyn åkte jag och åt middag istället.
3-3 slutade matchen, men det mest intressanta var att Alexander Alenius efter en kort utflykt till Ersboda åter spelade med Sandåkern. Tydligen trivdes han inte i laget. Det är tydligen svårt som utomstående att komma in i Ersbodas gemenskap. Men Alexander ger Sandåkern ytterligare kvalitet. Seriesegern är nu helt klar. Jag lovar. Div 2 nästa säsong.
Noterar också att Spöland vann enkelt över Sundsvall. Bröderna Schäfer dominerar igen.
Måste återigen påpeka vilken fruktansvärt usel resultatrapportering som klubbarna har. Många av lagen i div 3 rapporterar resultat först flera timmar efter matchen har spelats. Matchändelser läggs inte in ens av sådana seriösa och hårdsatsande lag som Thorengruppen.
Borde inte förbundet ta tag i detta?? Lagen har ju faktiskt skyldighet att göra rapport direkt efter match.
Kan bli en märklig avslutning på div 3 om inte Thoren och Sandåkern drar ifrån. UIK vill inte gå upp eller kvala, IBK Ersboda får inte gå upp eller kvala för stor ESK. Mao jag kommer inte att behöva krypa från Musköten till Vildmannahallen i vår.
Minns för någon säsong sedan då Täfteå la sig mot Söder i sista matchen. Man behövde förlora med 13 mål (tror jag) för att slippa kvala till div 2. Det gjorde man efter att målvakten stått på sidan av målet i slutet. Pinsamt Täfteå, pinsamt. I samma omgång la sig SPIF också för att slippa kvala.
-Noterar att innebandynytt har dött, snart 2 veckor sedan sista nyheten.
-Bandy huliganer i Västerås, åter är Hammarby inblandad. Men det är väl samma idioter som hänger med för att slåss och använder Bandy som en möjlighet.
-Dödskjutning i Italien med efterföljande upplopp. Fruktansvärt trist. Vad händer i skallen på folk? Masspsykos?
-Ikväll tar Dalen 3 nya, isbrytaren har lämnat hamn. Ska man se matchen på tv eller ta sig till hallen i snöslasket? Peder Boden levererar.
-IKSU-Dalen, derby på onsdag. Det blir en perfekt onsdags underhållning.
-2 världsmästare från Umeå, Rehn och Nilsberth. Känns inte som att Umeåborna spricker av stolthet direkt. Båda är Riggare och jag tror aldrig RIG blir ett Umeålag. Även om spelarna nu spelar i City resp Dalen. Känns lite som att dom bara är här på lån.


1 kommentar:

ESK sa...

ESK Innebandy har inte tagit något beslut om att IBK inte får kvala till division 2. Författaren har således tagit detta helt ur luften!
// ESK Innebandystyrelse