torsdag 1 november 2007

Oj då, innebandyförbundet tar i med hårdhandskarna.

Det är med stor förvåning man läser om straffet och händelsen. Mikael Karlsson har alltså spelat en "ploj" turnering för Balrog. Ploj turnering enligt media ialla fall. Mikael Karlsson var registrerad för AIK fortfarande. Visst är detta samma Mikael Karlsson som strulat många gånger vid övergångar, skrev väl på för 2 klubbar samtidigt, var aktuell för Dalen men strulade då också.
Men det är inte Mikaels ev struliga förflutna som är intressant. Det intressanta är att förbundet har orkat åka till en "ploj" turnering för att kolla licenser. Förbundet har aldrig förut direkt visat att man har lust och ork att kolla ev licenseringar och vilken klubb aktuell spelare var registrerad för vid matchtillfället. Jag vet att det varit en hel del anmälningar från klubbar med anledning av motståndarnas samarbetsavtal. Samarbetsklubben har helt plötsligt en väldigt bra femma från sin samarbetsklubb under en match som har lite "liv eller död" över sig. Då har man aldrig fått hjälp från förbundet att kolla, utan mer bara en axelryckning. Nu tar man plötsligt tag idet med hårdhandskar och stänger av spelaren i 3 månader. Vad ska man göra på plan för att bli avstängd i 3 månader??? Ska bli spännande att se vad som händer med dom andra fallen som ska behandlas.
Självklart är det enormt klantigt och oseriöst från både klubben och spelaren att inte se till att man följer reglerna. Men jag tror att förbundet har en väldigt stor del i detta. Man har aldrig visat att det är viktigt att följa förbundets regler utan man har i princip ryckt på axlarna. Hur är det med vårt eget Västerbottens ibf? Kollar dom någonsin om spelarna som deltar i matcher i våra distrikts serier är reg och licensierade av sitt lag? Knappast, inte ens stickprov gör man.
Kan nog säga till 100% att om man skulle kolla i div 3 och 4 herrar så skulle man nog hitta en hel del. Jag vet att det finns klubbar som bara haft hälften av spelarna licenserade. Det blir ju billigare så.
När man jämför med Ishockey och fotboll är skillnanderna enorma. Där tror jag inte att klubbarna skulle våga spela med spelare som inte är spelklara.


Inga kommentarer: